? Sodelovanje sponzorjev in donatorjev

ŠPORTNO DRUŠTVO
INVALID LJUBLJANA
Malenškova 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0206 0001 5493 169

? Sofinancerji

       


 

 

  • Naslovna
  • Programi
  • Center slepih športnikov Vidim cilj
 Vsako športno dejavnost je treba ne glede na zahtevnost skrbno prilagoditi posameznikovim sposobnostim. Niti dve osebi z gibalno oviranostjo namreč nista enaki, s popolnoma enakimi karakteristikami in enakimi zdravstvenimi znaki. Plavanje kot športna aktivnost našim otrokom nudi izvajanje programov tudi na prostem v naravi (jezera, morje). Le-to uresničujemo na taborih po Sloveniji (Primorska, Gorenjska).

 

Namen je tudi načrtovanje in izvedba treningov s ciljem udeležbe mladih športnikov na večjih tekmovanjih na državnem in mednarodnem nivoju. Trenutno je v centru Vidim cilj aktivnih tekmovalcev skoraj 20 (kategorije dečki/deklice, kadeti/nje, mladinci/ke), ki na državnih prvenstvih že dosegajo odličja.  Dva  plavalca centra Vidim cilj sta se z izjemnimi mednarodnimi dosežki uvrstila v reprezentanco invalidov Slovenije do 18 let.

Cilji plavalnega tečaja so si med seboj torej različno razgibani, odvisno od posameznega otroka, glede na njegove zmožnosti in želje. Vključujejo  prilagajanje na vodo in pridobitve pozitivne izkušnje z njo, razvijanje socialnih odnosov v skupini in občutka pozitivne samozavesti in samozaupanja ,  usvajanje določene plavalne tehnike ter nastop v posamični plavalni disciplini na plavalnem tekmovanju.

Vadba poteka v bazenih Zavoda Tivoli in Kodeljevo pod vodstvom izkušenih/usposobljenih trenerjev za plavanje otrok z različnimi razvojnimi specifikami. Program bo zajemal tudi mesečna druženja na katerih si bodo člani izmenjevali nasvete, predloge in izkušnje s treningov in tekmovanj. Mesečna testiranja na treningih in povečano število tekmovanj na nacionalnem in mednarodnem nivoju nam omogočajo sprotno evalvacijo napredka tako pri otrocih, ki niso v tekmovalnem programu kot pri otroci v procesu tekmovanj.

 
 

 

Kontakt

ŠPORTNO DRUŠTVO INVALID LJUBLJANA
Malenškova 1, 1000 Ljubljana
Telefon: 041 733 446
Davčna št.: 69225133
Email: marko@sdiljubljana.si